Marea Britanie va intra in recesiune economica in urmatoarele sase-noua luni, arata previziunile trimestriale publicate de Camera de Comert a Marii Britanii, citate de NewsIn.

Cu toate acestea, nu poate fi vorba despre o criza economica similara cu cea de la inceputul anilor '90, se arata in raportul BCC.

Camera de Comert a Marii Britanii a avertizat ca numarul de someri ar putea creste cu aproape 300.000 in urmatorii doi-trei ani si ar putea depasi 2 milioane.

Economistii Camerei de Comert au atribuit deteriorarea mediului economic britanic "temperarii accentuate" a ritmului de crestere a consumului, familiile britanice cheltuind mai putin din cauza cresterii preturilor.

Un alt factor cu un impact negativ asupra economiei Regatului Unit il constituie si diminuarea increderii investitorilor.

De altfel, banca centrala a Angliei a repetat saptamana trecuta ca estimeaza "unul sau doua trimestre consecutive de comprimare a produsului intern brut", ceea ce echivaleaza cu o recesiune economica.

Inflatia ar putea depasi 5% in Marea Britanie pana la sfarsitul acestui an, mult peste tinta de 2% a bancii centrale, potrivit ultimelor prognoze publicate de Bank of England.