Moneda nationala s-a apreciat usor marti pana la 3,5295 lei/euro, potrivit cursului de referinta al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), intr-o sedinta cu o evolutie in ton cu cea a pietelor din regiune, pe o tendinta generala de apreciere din ultima perioada, informeaza NewsIn. Luni moneda nationala castigase doi bani in fata euro, cursul de referinta afisat de BNR fiind de 3,5302 lei/euro.

"Este o tendinta regionala pe care a intrat si leul. Cred ca evolutia monedelor din regiune are o influenta mai puternica asupra aprecierii leului decat banii care intra in tara de la cei ce muncesc in afara Romaniei", a declarat, pentru NewsIn, seful departamentului de tranzactii interbancare al Volksbank Romania, Monica Angelescu.

Moneda nationala a deschis sedinta de marti la cotatii apropiate de cele din seara precedenta, putin peste 3,52 lei/euro, pentru ca apoi sa piarda constant teren, pana la peste 3,53 lei/euro. Dupa ora 10:45, leul a inceput sa castige terenul pierdut, iar la ora 13:30, bancile cumparau un euro cu 3,5170 lei/euro si il vindeau cu 3,5230 lei/euro.

Fata de dolarul american, cursul de referinta publicat, marti, de BNR arata o depreciere a leului cu 0,4%, la 2,4063 lei/dolar de la 2,3967 lei/dolar, cat era luni.