Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Libra Bank a raportat un profit de opt ori mai mic in primul semestru

de Dragos Comache     HotNews.ro
Luni, 25 august 2008, 16:23 Economie | Finanţe & Bănci

Libra Bank a inregistrat in primul semestru al acestui an un profit de 48.917 lei, de opt ori mai putin decat in primele sase luni ale anului trecut, cand banca a raportat un profit de 411.901 lei, ca urmare a investitiilor realizate in deschiderea a cinci noi sucursale. Valoarea activelor totale ale bancii era la data de 30 iunie de 743,23 milioane de lei, cu aproximativ 11% mai mult decat in perioada similara a anului trecut.

Reprezentantii Libra Bank, banca specializata pe nisa profesiilor liberale si cea a IMM-urilor, au declarat pentru HotNews.ro ca in luna iulie, profitul bancii a crescut cu peste 125%, pana la valoarea de 110.285 lei. Acest lucru s-a datorat faptului ca in luna iulie nu s-au mai efectuat investitii, iar sucursalele deschise la inceputul acestui an au inceput sa produca.

Volumul creditelor acordate a crescut cu 61% fata de finele lunii iunie 2007, la 452,14 milioane de lei, din care 35,4% au fost acordate clientilor din domeniile profesiilor liberale si 46% au fost acordate catre IMM, iar valoarea depozitelor a scazut usor, de la aproximativ 500 milioane de lei in primul semestru din 2007, la 471,19 milioane de lei in acest an.

Institutia a inregistrat o crestere a numarului de clienti pe segmentul profesiilor liberale, de la 4.788 clienti la jumatatea anului trecut, la 7.076 clienti la finele lunii iunie a acestui an.

"Strategia de dezvoltare a bancii vizeaza in continuare, pentru anul in curs, cresterea productivitatii. Libra Bank a luat masuri pentru fluidizarea fluxului operational propriu, prin infiintarea unui centru de procesare care centralizeaza si eficientizeaza activitatea operationala a bancii", se arata in comunicatul bancii.

Libra Bank este, din anul 2003, membra a fondului american de investitii New Century Holdings, care a investit peste trei miliarde de dolari in Europa Centrala si de Est, din care peste 300 milioane de dolari in Romania.

Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

225 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri