Libra Bank a inregistrat in primul semestru al acestui an un profit de 48.917 lei, de opt ori mai putin decat in primele sase luni ale anului trecut, cand banca a raportat un profit de 411.901 lei, ca urmare a investitiilor realizate in deschiderea a cinci noi sucursale. Valoarea activelor totale ale bancii era la data de 30 iunie de 743,23 milioane de lei, cu aproximativ 11% mai mult decat in perioada similara a anului trecut.

Reprezentantii Libra Bank, banca specializata pe nisa profesiilor liberale si cea a IMM-urilor, au declarat pentru HotNews.ro ca in luna iulie, profitul bancii a crescut cu peste 125%, pana la valoarea de 110.285 lei. Acest lucru s-a datorat faptului ca in luna iulie nu s-au mai efectuat investitii, iar sucursalele deschise la inceputul acestui an au inceput sa produca.

Volumul creditelor acordate a crescut cu 61% fata de finele lunii iunie 2007, la 452,14 milioane de lei, din care 35,4% au fost acordate clientilor din domeniile profesiilor liberale si 46% au fost acordate catre IMM, iar valoarea depozitelor a scazut usor, de la aproximativ 500 milioane de lei in primul semestru din 2007, la 471,19 milioane de lei in acest an.

Institutia a inregistrat o crestere a numarului de clienti pe segmentul profesiilor liberale, de la 4.788 clienti la jumatatea anului trecut, la 7.076 clienti la finele lunii iunie a acestui an.

"Strategia de dezvoltare a bancii vizeaza in continuare, pentru anul in curs, cresterea productivitatii. Libra Bank a luat masuri pentru fluidizarea fluxului operational propriu, prin infiintarea unui centru de procesare care centralizeaza si eficientizeaza activitatea operationala a bancii", se arata in comunicatul bancii.

Libra Bank este, din anul 2003, membra a fondului american de investitii New Century Holdings, care a investit peste trei miliarde de dolari in Europa Centrala si de Est, din care peste 300 milioane de dolari in Romania.