Mihai Fercala, presedinte SIF Transilvania, si Tudor Ciurezu, director general SIF Oltenia, au fost alesi de actionarii BCR in functia de membrii ai consiliului de supraveghere al bancii, cei doi fiind persoanele nominalizate de societatile de investitii financiare pentru aceste functii, se arata intr-un comunicat al institutiei. De asemenea, Manfred Wimmer a fost confirmat in functia de membru al consiliului de supraveghere, inlocuindu-l pe Peter Kisbenedek care a demisionat.

Cei trei isi vor incepe mandatul cu data obtinerii aprobarii Bancii Nationale a Romaniei.

In prezent, consiliului de supraveghere al BCR este format din Andreas Treichl – presedintele, Manfred Wimmer – vicepresedinte, Herbert Juranek, Bernhard Spalt, Florin Pogonaru, Mihai Fercala si Tudor Ciurezu.

Alegerea reprezentantilor SIF in consiliul de supraveghere a fost posibila ca urmare a modificarii actului constitutiv al BCR, astfel incat cele cinci SIF-uri sa poate nominaliza mai mult de doi candidati.

Consiliul de supraveghere al BCR este compus din sapte membri, din care cinci sunt desemnati de Erste Bank, actionarul majoritar al institutiei bancare, iar ceilalti doi sunt desemnati de catre cele cinci societati de investitii financiare, care impreuna detin putin peste 30% din titlurile bancii.