Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Investitiile realizate in economia nationala au crescut cu 31,8% in primele sase luni, la 32,45 miliarde lei

de Dragos Comache     HotNews.ro
Luni, 1 septembrie 2008, 12:13 Economie | Finanţe & Bănci

Investitiile realizate in economia nationala in primul trimestru al acestui an au urcat cu 31,8% comparativ cu perioada similara a anului trecut, la 32,45 miliarde de lei, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

Investitiile concretizate in lucrari de constructii noi, in primul semestru, au insumat 15,88 miliarde de lei, reprezentand 48,9% din total. Potrivit INS, investitiile in lucrari de constructie au crescut cu 33,9% comparativ cu semestrul I din 2007.

Investitiile in utilaje si mijloace de transport s-au ridicat la 14,73 miliarde de lei, adica 45,4% din total, cu 28,2% mai mult decat in primul semestru al anului trecut.

Ramurile preponderente in care s-au realizat investitii sunt industria, constructiile, comertul cu ridicata si amanuntul, repararea autovehiculelor, motocicletelor si a bunurilor personale, transport, depozitare si comunicatii, administratie publica.

In cel de-al doilea trimestru, valoarea investitiilor realizate in economia nationala a inregistrat o crestere de 30%, ajungand la 20,07 miliarde lei.

Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la capitolele alte cheltuieli (+45,2%), lucrari de constructii noi (+ 34,8%) si utilaje, inclusiv mijloace de transport (+ 23,8%). Comparativ cu perioada similara din 2007, in perioada aprilie-iunie se constata o scadere a ponderii utilajelor (inclusiv mijloace de transport) in total investitii cu 4,1%.

Ponderea investitiilor in alte cheltuieli a crescut cu 0,7% si a lucrarilor de constructii noi cu 3,4%.

Material sustinut de Superbrands

Help Net, 19 ani de excelenta pe piata farma

Help Net Farma opereaza una dintre cele mai importante retele de farmacii din Romania si face parte alaturi de Green Net - importatorul si distribuitorul de suplimenti nutritivi si dezvoltatorul lantului exclusivist Beautik Haute Perfumerie, din grupul Farmexim, primul importator si distribuitor de produse farmaceutice din Romania.

193 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă