Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Proiect ANAF: Societatile de leasing vor depune o singura cerere de calcul al taxei de poluare pentru toate autovehiculele

de D.Z.     HotNews.ro
Vineri, 5 septembrie 2008, 14:20 Economie | Finanţe & Bănci

Societatile de leasing vor primi o singura decizie privind taxa de poluare pentru cerereade calcul depusa la administratiile financiare, se arata intr-un proiect de ordin al Agentiei de Administrare Fiscala. Potrivit aceluiasi act normativ, societatile de leasing vor putea completa si depune centralizat, in format electronic, o singura cerere de calcul pentru toate autovehiculele, utilizand un program de asistenta postat pe site-ul Agentiei.

Fiscul a propus modificarea procedurii de calcul in cazul societatilor de leasing, dupa ce acestea s-au plans ca deciziile fiscale sunt transmise cu intarziere.

In nota de fundamentare a proiectului se arata ca modificarea procedurii de calcul pentru societatile de leasing a fost necesara pentru ca administratiile fiscale au primit un numar mare de cereri din partea acestora. Potrivit proiectului, societatile de leasing vor putea depune cererile de calcul centralizat pentru toate autovehiculele, in format electronic. Programul de asistenta va putea fi descarcat de pe site-ul Agentiei.

Totodata, administratiile fiscale vor emite o singura "decizie de calcul al taxei pe poluare pentru autovehiculele care fac obiectul contractelor de leasing”.

Proiectul modifica si completeaza Ordinul numarul 986 din 2008.

In urma cu o saptamana, reprezentantii Asociatiei de Leasing Bancar afirmau ca se confrunta cu intarzieri in obtinerea deciziilor de calcul al taxei de poluare si solicitau Fiscului modificarea procedurii.

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

308 vizualizari

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version