Banca coreeana de stat Korea Development Bank a pus capat discutiilor cu Lehman Brothers privind o posibila injectie de capital, deoarece in urma negocierilor nu s-au inregistrat progrese semnificative, a anuntat miercuri un oficial guvernamental, citat de Reuters. Actiunile Lehman Brothers au scazut, marti, cu aproape 46%, pana la cea mai redusa cotatie a ultimilor zece ani, ca urmare a temerilor in crestere conform carora a patra banca de investitii de pe Wall Street nu va putea atrage capitalul de care are nevoie pentru acoperirea pierderilor cauzate de criza creditelor.

La finele sedintei de tranzactionare de marti a Bursei din New York, actiunile bancii de investitii erau cotate la 7,79 dolari, in scadere cu 6,36 dolari. Astfel, in doar o zi, capitalizarea Lehman Brothers a scazut cu 4,4 miliarde de dolari.

Purtatorul de cuvant al Lehman Brothers a refuzat sa comenteze in legatura cu ieftinirea actiunilor.

"Jucatorii din piata se tem ca nimeni nu va injecta capital in companie", a declarat Nick Kalivas, analist la MF Global Research din Chicago.

Scaderea a fost explicata partial prin publicarea unor stiri potrivit carora discutiie dintre reprezentantii Lehman Brothers si cei ai Korea Development Bank, privind o posibila injectie de capital au esuat. Un purtator de cuvant al Comisiei Serviciilor Financiare din Coreea a declarat insa marti ca aceasta stire nu este exacta.

Un oficial guvernamental a precizat miercuri ca Korea Development Bank a decis sa nu investeasca in banca americana. "Nu mai exista discutii in curs de desfasurare intre cele doua parti", a precizat oficialul. Intrebat de ce negocierile au fost intrerupte, oficialul coreean a declarat ca "discutiile nu au ajuns la un nivel serios".

Korea Development Bank, impreuna cu alte banci din Coreea, intentionau sa investeasca pana la 5,3 miliarde de dolari in banca americana.

Lehman Brothers, o victima a crizei sub-prime din Statele Unite, a lansat "initiative strategice importante pentru firma" dupa scaderea cu 46% a actiunilor proprii, pe fondul ingrijorarilor fata de capacitatea bancii de a atrage capital.

Ca parte a acestor planuri, banca de investitii a inceput negocierile cu BlackRock pentru vanzarea activelor rezidentiale din Marea Britanie, conform The Wall Street Journal care citeaza persoane apropiate situatiei.

Pana in prezent, Lehman Brothers a inregistrat pierderi de sapte miliarde de dolari, ca urmare a pierderilor si deprecierilor de active de la inceputul crizei creditelor, iar analistii se asteapta ca banca sa inregistreze noi pierderi in trimestrul trei. Conducerea bancii este insa ingrijorata ca nivelul capitalului este insuficient pentru a permite absorbtia pierderilor.