Fitch Ratings a coborat ratingul pentru credite pe termen lung al Lehman Brothers si al subsidiarelor sale de la "A plus" la "D", ca urmare a declararii falimentului bancii, potrivit unui comunicat al agentiei de evaluare financiara citat de NewsIn. Totodata, Fitch a coborat calificativul pentru credite pe termen scurt, de la "F1" la "D" si a scos ratingurile bancii de sub monitorizare cu perspectiva negativa, unde le plasase in data de 9 septembrie.

Ratingurile subsidiarelor Lehman Brothers raman sub monitorizare cu perspectiva negativa si ar putea fi coborate si mai mult daca este nevoie, mai atrage atentia Fitch.

Oficialii bancii americane de investitii Lehman Brothers au anuntat ca vor ca aceasta sa intre sub incidenta regulilor aplicate institutiilor falimentare, insa acestea nu acopera operatiunile sale de brokeraj si alte unitati detinute, precum Neuberger Berman, potrivit Reuters.

Astfel, banca va cauta sa vanda operatiunile de brokeraj, oficialii Lehman Brothers aflandu-se in discutii avansate cu mai multi potentiali cumparatori.

Falimentul reprezinta sfarsitul acestei institutii, vechi de 158 de ani, care a reusit sa treaca peste cele doua razboaie mondiale sau colapsului fondului de investitii Long-Term Capital Management, insa nu a putut face fata crizei creditelor.