Ministrul belgian al finantelor, citat de La Libre Belgique, a anuntat luni dimineata ca Executivul este pregatit sa sustina si banca franco-belgiana Dexia daca aceasta va avea probleme majore, asa cum s-a intimplat si cu banca Fortis. Potrivit cotidianului financiar Les Echos, actiunile Dexia au cazut luni la Bursa din Paris cu aproape 30%.

Un purtator de cuvint al Dexia a dezmintit insa faptul ca banca ar avea probleme cu lichiditatile. Situatia este "foarte buna", a declarat acesta pentru La Libre Belgique.

Marti dimineata, banca a anuntat ca doi directori ai bancii si-au dat demisia.

Cotidianul francez Le Figaro a publicat o informatie "pe surse" potrivit careia Consiliul de Administratie al Dexia s-a reunit duminica pentru a evalua impactul crizei financiare asupra activitatii bancii.

Europa intra astfel serios in virtejul crizei financiare, banci britanice, germane si belgiene fiind salvate in extremis de la faliment.

Reamintim ca guvernul belgian si cel olandez au intervenit de urgenta pentru a salva de la faliment banca Fortis, aflata in criza de lichiditati. De asemenea, banca germana Hypo Real Estate a avut nevoie de un credit sindicalizat de urgenta pentru a evita falimentul, in timp ce banca britanica Bradford&Bingley are nevoie de interventia guvernului.

Peste ocean, stirea zilei este legata de probabila vinzare a bancii de retail Wachovia, si ea victima a crizei subprime.