Asiguratorul olandez Aegon a apelat la ajutor guvernamental marti, primind o finantare de trei miliarde de euro pentru a-si sustine capitalul erodat de pierderi si expunere la investitii riscante, potrivit Reuters. De asemenea, compania cu sediul la Haga a anuntat ca se asteapta la pierderi de 350 milioane de euro in cel de-al treilea trimestru, adaugand ca a suspendat plata dividendelor pentru acest an.

Ministrul de finante din Olanda a declarat a Aegon are o activitate "sanatoasa si buna", iar Alex Wynaendts, directorul executiv al asiguratorului, a tinut sa precizeze ca societatea este solvabila.

Finantarea va fi acordata principalului actionar al companiei, care controleaza 34% din drepturile de vot, si va fi folosita pentru cumpararea de obligatiuni convertibile in actiuni preferentiale, de la Aegon.

Termenii finantarii sunt aproape identici cu cei impusi saptamana trecuta de catre guvern grupului financiar ING. Astfel, guvernul olandez va numi doi directori in consiliul de supraveghere al Aegon, iar managerii companiei nu vor mai primi bonusuri de performanta in acest an.

Actiunile companiei de asigurari au scazut cu peste 60% din luna septembrie si pana in prezent, atingand cel mai scazut nivel din 1993. In sedinta de tranzactionare de marti, titlurile Aegon s-au mentinut la nivelul din ziua precedenta.

In Romania, Aegon este prezenta pe piata pensiilor private si a asigurarilor de viata printr-un parteneriat cu Banca Transilvania.