Consiliul Concurentei a declansat din oficiu o investigatie avand ca obiect o posibila intelegere intre anumiti agenti economici activi pe piata serviciilor bancare si inerbancare, practica interzisa de Legea Concurentei (21/1996), anunta un comunicat al institutiei.

„Investigatia are la baza suspiciuni privind posibilul schimb de informatii, precum si anumite conduite comerciale evidentiate, de altfel si de mass-media, in acest sector”, a declarat domnul Gheorghe Oprescu, presedintele Consiliului Concurentei.

In cadrul acestei investigatii, inspectorii Consiliului Concurentei au realizat o serie de inspectii inopinate la sediile principalilor actori din piata. Josef Nandor Nemeny, consilier de concurenta, a declarat pentru Capital ca primele tinte sint ING, Royal Bank of Scotland (fosta ABN Amro), Bancpost si UniCredit.

In ultima perioada, Consiliul Concurentei s-a autosesizat si a efectuat inspectii inopinate in domenii diverse de activitate, cum ar fi piata distributiei de produse farmaceutice, piata cerealelor de panificatie, piata serviciilor de scolarizare auto, piata serviciilor de taximetrie, piata deseurilor industriale reciclabile, piata administrarii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II).