Banca Transilvania infirma informatiile aparute in presa in ultimele zile, potrivit carora reprezentantii institutiei de credit s-ar afla in negocieri pentru vanzarea bancii. In comunicatul bancii se arata ca o astfel de hotarare se poate lua numai cu acceptul actionarilor, in Adunarea Generala a Actionarilor si in conformitate cu prevederile regulamentelor BVB si CNVM.

“Nu este in politica Bancii Transilvania sa comenteze zvonurile din piata. Totusi, pentru a raspunde anumitor afirmatii aparute in presa, va informam ca in acest moment nu ne aflam in discutii pentru negocierea vanzarii bancii. (...) Impreuna cu partenerii nostri strategici, BERD si IFC, analizam optiuni viitoare si gandim proiecte pentru dezvoltarea bancii”, se arata in comunicat.

Aceasta reactie vine dupa ce in ultimele zile au aparut mai multe relatari care aratau ca actionarii bancii ar fi numit un consultant care sa se ocupe de vanzarea institutiei.

Cel mai mare actionar al Bancii Transilvania este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care detine 14,54% din capitalul social.

In primele noua luni ale acestui an, banca a afisat un profit net de 396,6 milioane de lei, in crestere cu 197% comparativ cu perioada similara a anului trecut. Banca Transilvania are un capital social de 1,06 miliarde de lei, divizat in 10,6 miliarde de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Banca are o valoare de piata de 2,78 miliarde de lei conform ultimei cotatii de 0,2620 lei pe actiune, stabilita in sedinta bursiera din 12 septembrie.