Swiss Re, al doilea mare asigurator la nivel global, a inregistrat in cel de-al treilea trimestru al acestui an pierderi de 304 milioane de franci elvetieni (263,2 milioane de dolari), in vreme ce analistii estimau un profit net de 236 milioane de franci, potrivit Reuters. Compania cu sediul la Zurich a anuntat ca a redus cu 572 milioane de franci elvetieni valoarea unor active si a raportat o pierdere de 289 milioane de franci din cauza unor investitii in instrumente derivate.

Excluzand pierderile legate de investitii, compania a inregistrat un profit operational de 22 milioane de franci, fata de 868 milioane de franci in trimestrul anterior.

Analistii intervievati de Reuters au declarat ca pierderile rezultate din investitiile in instrumente derivate nu constituie o surpriza, insa compania are in continuare o expunere de 1,9 miliarde de franci pe acest gen de investitii. Asiguratorul elvetian a fost mai afectat decat rivalii sai de criza financiara, reducandu-si cu aproximativ trei miliarde de franci valoarea activelor diviziei de servicii financiare.

Cu toate acestea, compania si-a mentinut tinta de crestere a profitului de 10% si a randamentului de 14% a investitiilor pentru anul fiscal in curs.

Actiunile Swiss Re au scazut in aceasta dimineata ca 7,6%, la 46,90 franci elvetieni.