Initial nu am vrut sa scriu Riscul de a fi considerat un denigrator al sistemului bancar si de a ma trezi cu mailuri de la seful ARB e mare, dar am zis ca merita abordat subiectul. Fie si pentru faptul ca nu a scris inca nimeni despre el.

Citeam azi in ZF un articol foarte bine scris, despre prezentarea d-lui Guvernator privind Raportul asupra inflatiei. Citandu`l pe dl. Isarescu, ZF titra:” “Nu va faceti griji cu creditul in lei. Cum sa nu mai dea credite bancile? Ce fac cu retelele?””

Ei bine, iata ca o banca locala nu mai da credite deloc, cel putin pana la finele anului. Initial nu am crezut si am sunat la o agentie a bancii in cauza, undeva in sudul tarii. M`am dat drept un client interesat de un credit ipotecar, care si`a facut dosarul de credit dar a aflat ca e posibil sa si`l fi facut degeaba, intrucat banca nu mai da credite.

“Asa este”, mi`a spus ofiterul bancar cu care am discutat azi la pranz. “Pana la sfarsitul anului nu mai dam niciun imprumut. Dar daca tot v`ati facut dosarul, mergeti la sucursala, ca poate va rezolva cineva”, a mai adaugat ofiterul de credite. L`am sunat pe presedintele executiv al bancii. Nu a ridicat, am aflat ulterior ca era intr`o sedinta. Am sunat un amic care are conturile la banca in cauza. Mi`a confirmat ca nu mai poate prelungi linia de credit.

Semnalul pe care il dau este unul referitor la stabilitatea sistemului bancar local. Insa haideti sa spunem lucrurilor pe nume. Nu cred ca o falsa scuza salveaza de la o falsa problema. Voi reveni

comenteaza pe blogul lui Dan Popa