Banca Comerciala Carpatica (BCC) va aloca 144 milioane de lei, aproximativ 39,1 milioane de euro, sub forma de imprumuturi pentru fermieri, atat pentru investitii in agricultura, industria alimentara, silvicultura, piscicultura, cat si pentru activitati non-agricole pe termen scurt, mediu si lung, potrivit NewsIn. Perioada maxima a creditelor este de zece ani, iar beneficiarii trebuie sa infiinteze sau sa dezvolte activitati de exploatare agricola sau piscicola, precum si de procesare, conservare, depozitare si valorificare a produselor.

Fermierii care obtin imprumuturi de acest fel de la BCC beneficiaza de o perioada de gratie, in functie de proiect, la rambursarea imprumutului si a dobanzilor aferente.

Banca va acorda credite pentru producatorii agricoli individuali inregistrati in Registrul exploatatiilor agricole, asociatiile agricole familiale, asociatiile de producatori agricoli, grupurile de producatori si cooperative agricole, societatile agricole private, respectiv asociatiile agricole cu personalitate juridica, societatile comerciale cu capital privat, precum si pentru persoanele fizice autorizate.

Potrivit comunicatului institutiei de credit, pot primi credite si cei care propun proiecte de afaceri rentabile, prin care sa demonstreze ca investitiile sunt necesare, oportune si eficiente.

Banca Comerciala Carpatica are o retea de 241 de unitati teritoriale, 224 bancomate si 33 de automate de schimb valutar. Banca si-a revizuit drastic estimarea de profit pentru 2008, stabilind o tinta de 6,76 milioane de lei, ceea ce marcheaza o scadere cu 20% fata de castigurile din 2007, dupa ce in primavara estimase un profit net de 44,66 milioane de lei.