Banca Comerciala Romana (BCR) va inchide, in perioada 8-9 noiembrie, conturile inactive apartinand persoanelor fizice, se arata intr-un comunicat al institutiei de credit. Procesul presupune inchiderea conturilor curente prin care clientii persoane fizice nu au efectuat operatiuni bancare in ultimele sase luni calendaristice consecutive si in care nu se regasesc sume de bani.

"Clientii carora li se vor inchide conturile curente inactive nu vor avea de suportat nici un cost pentru aceasta operatiune", se mai arata in comunicat.

Reprezentantii bancii precizeaza ca nu vor fi inchise conturile curente pe care clientii le folosesc in legatura cu alte produse pe care le detin la BCR (de exemplu: conturi cu card de debit atasat, conturi curente atasate produselor de economisire sau de creditare, de orice fel).

De asemenea, nu vor fi inchise conturi de depozit, conturi de economii, conturi de certificate de depozit, conturi de credite – de orice fel, conturi de card – de orice fel.

In concluzie, vor fi inchise conturile curente care nu au atasat nimic la ele, in care nu se regasesc sume de bani si care nu au mai folosite de sase luni.

Potrivit reprezentantilor bancii, operatiunea se deruleaza in acord cu prevederile contractelor incheiate cu clientii.

BCR, membra a grupului Erste, este cea mai mare institutie bancara din Romania, gestionand active de peste 17,5 miliarde de euro. BCR are o retea de 621 de unitati retail, peste 1.600 de bancomate (ATM) si 14.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card (POS).