American International Group (AIG) ar putea beneficia de un ajutor guvernamental extins in valoare de peste 150 miliarde de dolari, care include rate mai scazute si o perioada mai lunga pentru rambursarea datoriilor, potrivit Bloomberg. Aceste modificari ii vor acorda directorului executiv al companiei Edward Liddy o perioada mai mare de timp pentru a salva AIG, care a avut nevoie de ajutor guvernamental pentru a evita falimentul, dupa trei trimestre consecutive de pierderi care au totalizat 18 miliarde de dolari.

Autoritatile SUA vor reduce imprumutul initial in valoare de 85 miliarde de dolari la 60 miliarde de dolari, vor cumpara actiuni preferentiale de 40 de miliarde de dolari si vor achizitiona instrumente financiare detinute sau garantate de AIG de 52,5 miliarde de dolari, a declarat o persoana apropiata situatiei.

Planul lui Liddy de rambursare a imprumutului initial prin vanzarea unor divizii a asiguratorului a fost stopat datorita diminuarii activelor acestor unitati pe fondul crizei de pe pietele financiare.

"Are sens renegocierea termenilor intelegerii. Acordand o perioada mai mare de timp asiguratorului american sa vanda aceste divizii, guvernul are mai multe sanse sa isi recupereze fondurile", a declarat Andrew Kligerman, analist la divizia din New York a UBS.

Michelle Smith, purtatorul de cuvant al Federal Reserve din Washington, si cel al AIG, Nicholas Ashooh, nu au comentat aceasta informatie.