Prima medie pe asigurari de raspundere civila auto (RCA) a crescut cu 12% in primele noua luni din acest an, pana la 290 lei, ca urmare a cresterii daunelor inregistrate, a declarat, miercuri, vicepresedintele Comisiei de Supraveghere a Asiguratorilor (CSA), Constantin Buzoianu, citat de NewsIn. Pentru anul viitor, oficialii autoritatii spun ca tarifele RCA practicate de asiguratori vor mai creste cu cel mult 10%.

In aceeasi perioada a anului trecut, prima medie pentru aceste polite era de 260 lei.

"In primele noua luni ale acestui an, dauna medie a crescut cu 20,6% pana la 3.539 lei, de la 2.926 lei", a precizat Buzoianu.

El a adaugat ca valoarea despagubirilor acordate in primele noua luni din 2008 a crescut cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a cresterii numarului de evenimente inregistrate. Buzoianu a mentionat ca au fost raportate 254.495 dosare pana la 30 septembrie, fata de 221.066 dosare in aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru 2009, presedintele CSA, Angela Toncescu, a precizat ca tarifele practicate de asiguratori vor creste cu cel mult 10%, ca urmare in special a masurilor luate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) care a limitat saptamana trecuta nivelul comisioanelor acordate de asiguratori intermediarilor de polite de raspundere civila auto (RCA) la 15% din valoarea primelor incasate. Anterior, comisionul platit de asiguratori putea depasi acest nivel.