Banca britanica Royal Bank of Scotland (RBS) va disponibiliza 3.000 de angajati din toata lumea, in intervalul urmator, potrivit NewsIn care citeaza AFP. Cei mai afectati vor fi angajatii diviziilor de operatiuni bancare internationale si bursiere, din peste 50 de tari, in timp ce activitatile din cadrul operatiunilor de retail nu vor avea de suferit.

RBS, prezenta si pe piata romaneasca, are aproximativ 170.000 de angajati in toata lumea.

Royal Bank of Scotland Group a fost nationalizata de guvernul britanic, in schimbul unui ajutor financiar de 20 miliarde de lire sterline. Guvernul britanic a anuntat in octombrie ca va recapitaliza bancile RBS, HBOS si Lloyds TSB, oferind pana la 37 miliarde de lire, in cadrul planului de salvare a sectorului bancar.

ABN Amro Romania si-a schimbat denumirea in Royal Bank of Scotland din 15 octombrie, dupa ce banca olandeza ABN Amro a fost achizitionata in octombrie 2007 de consortiul format din Royal Bank of Scotland, Fortis si Santander pentru aproximativ 70 miliarde de euro, iar diferitele segmente de activitate ale ABN Amro au fost impartite intre cele trei banci.

Activitatile desfasurate de banca in Romania au fost preluate pe parcurs de Royal Bank of Scotland. ABN Amro era prezenta in Romania din noiembrie 1995 si activeaza in 15 orase.