Pana nu demult, spatiile de inchiriat de la parterul blocurilor erau adjudecate de banci, care isi permiteau sa plateasca lunar sume cuprinse intre 10-15.000 de euro lunar. Cel mai recent contract de inchiriere pe care il am e incheiat in urma cu cateva saptamani la pretul de 10,11 euro/mp, pe 4 ani (pana in 2012), suma totala platita pe luna pentru intregul spatiu inchiriat fiind de 15.000 de euro.

Numai ca, in urma crizei financiare, bancherii au decis sa ia in calcul renuntarea la recent achizitionatul spatiu, din cauza costurilor mari pe care le presupune administrarea lui.

Pe langa chirie, cheltuielile cu punerea in functiune a agentiei respective (situata in sectorul 6) fiind de 145.000 de euro (fara TVA). Cheltuielile de care vorbesc includ de la mobilier modern, sisteme IT, birouri si pana la un performant sistem de pontaj video al angajatilor pentru care banca bugetase 15.000 de euro. In plus, bugetul anual al bancii in cauza mai prevedea extinderea in decembrie cu 3 unitati.

„Nici vorba sa mai crestem reteaua in acest an. Incercam sa o mentinem pe cea actuala si sa relocam unitatile scumpe in locatii mai atragatoare”, a declarat off the record PR-ul bancii in cauza.

Asa se face ca, de doua saptamani, juristii bancii lucreaza la revocarea deciziei de inchiriere a spatiului, astfel incat penalizarile platite sa fie minime. Proprietarul spatiului sta insa linistit. Are 4 oferte de la jucatori din piata de retail care vor sa deschida supermarketuri acolo.

„Mai am cateva spatii date la banci, care pana acum ii tratau pe ceilalti licitatori cam de sus, pentru ca isi permiteau sa plateasca oricat pe chirie. Acum insa, trendul s-a inversat. In loc de banci, la parterul blocurilor am putea da peste magazine specializate, ceea ce nici nu e atat de rau, la urma urmei”, a declarat proprietarul spatiului de inchiriat.

Citeste si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.