Surpriza, inainte cu o zi de ultima audiere a celebrului trader francez Jérôme Kerviel la Tribunal, in legatura cu scandalul de frauda care a costat Societe Generale 4,9 miliarde de euro. Informatii care contrazic teza oficiala a bancii franceze au ajuns in presa, via unor angajati ai Societe Generale, care vor fi citati miercuri la Tribunalul parizian.

“Toata lumea, inclusiv sefii, stiau ceea ce facea Jérôme”, spun unii dintre fostii sai colegi, angajati ai bancii franceze si care ar putea aparea maine in instanta. Potrivit acestora, Kerviel se folosea si de sistemul ClickOptions (o activitate gestionata tot de Socgen, care propunea persoanelor fizice sa speculeze pe optiuni), pentru a-si masca pierderile.

Aceiasi fosti colegi ai traderului mai spun ca e o obisnuinta ca la final de an, traderii sa-si mascheze rezultatele, “trecandu-le“ in anul urmator.

Conform acelorasi surse, superiorii traderului francez erau la curent cu operatiunile angajatului lor, lucru negat vehement de oficialii Societe Generale.

Jérôme Kerviel risca 5 ani de inchisoare, fiind acuzat de abuz de incredere, intrarea frauduloasa intr-un sistem informatic, in vreme ce asistentul sau, Thomas Mougard, e acuzat de complicitate.

Citeste si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.