Islanda urmeaza sa primeasca din partea Finlandei, Suediei, Norvegiei si Danemarcei un credit total de 2,5 miliarde dolari, destinat stabilizarii economiei, a anuntat miercuri un oficial finlandez, informeaza Reuters.

Oficialul a declarat ca imprumutul de 631 milioane dolari din partea Norvegiei, anuntat la 3 noiembrie, a fost inclus in suma. Celelalte state nu au decis inca asupra cuantumului sprijinului financiar, potrivit NewsIn.

Oficialii norvegieni au refuzat sa comenteze, dar au anuntat ca vor publica un comunicat de presa in cursul zilei de miercuri. Un oficial al ministrului de finante din Suedia nu a fost disponibil pentru comentarii.

Islanda a fost puternic afectata de criza financiara globala, motiv pentru care a obtinut promisiunea acordarii unui ajutor financiar de 2 miliarde dolari de la FMI, insa tranzactia a fost amanata in mod repetat.

Unii creditori europeni, printre care Olanda si Marea Britanie, vor sa cunoasca ce se intampla cu depozitele cetatenilor lor la bancile islandeze din strainatate.