Statele Unite au solicitat 290 miliarde dolari din partea a patru monarhii bogate din Golf, pentru a ajuta la combaterea efectelor crizei financiare internationale, potrivit cotidianului kuweitian Al-Seyassah, citat de AFP.

Cotidianul, al carui capital este privat, a mai precizat, citand "surse bine informate", ca autoritatile de la Washington au cerut 120 miliarde dolari Arabiei Saudite, 70 de miliarde dolari Emiratelor Arabe Unite, 60 de miliarde dolari Qatarului si 40 de miliarde dolari Kuweitului, scrie NewsIn.

Ziarul nu precizeaza modul in care Statele Unite ar urma sa primeasca acest ajutor, destinat, potrivit articolului, prevenirii unei recesiuni americane.

Al-Seyassah arata ca Statele Unite vor sa utilizeze aceste fonduri pentru ajutarea industriei auto, ce este in prezent in impas, pentru banci si pentru alte companii afectate de criza.

Cele patru state numite sunt membre ale Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC). Productia lor totala se ridica la circa 14 milioane barili/zi, aproape de jumatate din productia grupului, si asigura 17% din aprovizionarea la nivel mondial.