"O recesiune economica puternica va avea un impact mare asupra Romaniei. Cresterea economica in 2009 va fi mai mica decat in 2008. Cei mai optimisti spun ca va fi in jur de 6%", a afirmat, vineri, premierul Calin Popescu Traiceanu, la sediul Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Primul ministru ii invitase, vineri, pe contracandidatii sai la functia de premier, Teodor Stolojan si Mircea Geoana, la o dezbatere la sediul ASE, insa aceastia nu au dat curs invitatiei.

Cele mai importante declaratii ale primului ministru:

  • "Regret ca contracandidatii mei la functia de premier au refuzat invitatia de astazi. Vor exista dezbateri, probabil televizate, intre candidatii la functia de premier saptamana viitoare".
  • "Campania electorala ar trebui sa fie si o dezbatere de idei intre adversari, insa campania electorala de la noi seamana cu un meci de fotbal."
  • "Convingerea mea este ca planul de masuri anticriza si pentru crearea si mentinerea locurilor de munca va avea acelasi impact pozitiv asupra economiei ca si scaderea cotei unice de impozitare la 16%, care a stimulat cresterea economica si a dus la scaderea numarului celor care lucrau la negru."
  • "Ne dorim sa micsoram decalajele fata de tarile dezvoltate si sa atingem cat mai repede criteriile de convergenta cu UE."