Ati auzit de Russel “Rush” Simmons? E unul dintre cei mai influenti americani ai ultimilor 20 de ani, un vizionar al hip hop`ului, dupa cum il catalogheaza revistele americane de profil. A infiintat/ manageriat/ produs nume celebre ale scenei americane de hip hop, de la as Kurtis Blow, Run-DMC (Run e fratele lui Russel), Whodini, Beastie Boys, Jay-Z si Tupac Shakur. Ce treaba are el cu bancile? Pai a infiintat o companie financiara care are un foarte mare succes pe piata, scrie Dan Popa pe blogul sau.

Rush da carduri “prepay” americanilor care nu au conturi bancare. Si sunt cam 10 milioane de americani in aceasta situatie, iar Russel s`a gandit sa`i “semibancarizeze”. Impreuna cu VISA, au lansat serviciul Rush Card, care iti permite sa detii un card chiar daca nu ai cont bancar. Pentru a`l folosi, trebuie sa`l incarci cu minim 100 de dolari, dar te scuteste de teama de a intra in overdraft si de a cheltui mai mult decat poti sa iti permiti. Serviciul merge atat de bine incat va fi lansat curand si in Canada.

In plus, tot mai multi americani care au conturi bancare, prefera acest nou card din cauza fricii de a cheltui prea mult in aceasta perioada economica incerta. “Cheltui cat am si stiu ca nu ma intind mai mult decat mi`e plapuma”, spun si utilizatorii RushCard`ului

Spuneam ca nu ai nevoie de un cont bancar (spre deosebire de banalul card de debit). Rushcardul ti`l incarci prin Western Union si MoneyGram, deocamdata. “Am incercat sa redam demnitatea financiara populatiei nebancarizate, pentru a putea trai Visul American, chiar daca nu dispune de conturi bancare”, au decarat oficialii companiei emitente de RushCarduri.

Pagina oficiala a RushCard o gasiti aici.

Citeste si comenteaza peblogul lui Dan Popa.