Marea Britanie se gandeste sa adere la zona euro, in urma crizei economice si financiare care a afectat puternic economia Albionului si lira sterlina, a declarat duminica presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, adaugand ca o dezbatere in acest sens are loc in prezent la Londra, chiar daca adoptarea euro "nu se va petrece maine", relateaza AFP.

"In prezent, suntem mai aproape de acest eveniment. Nu vreau sa incalc regula confidentialitatii anumitor discutii, dar responsabili britanici mi-au spus: daca am fi trecut la euro, ne-ar fi fost mai bine acum", a afirmat Barroso, intr-o emisiune radio-televizata.

"Britanicii au o mare calitate, printre altele: sunt pragmatici. Aceasta criza a subliniat importanta euro, inclusiv pentru Marea Britanie", a adaugat presedintele Comisiei Europene.

"Nu vrea sa spun ca acest lucru se va intampla maine, stiu ca majoritatea britanicilor se opun acestei idei, dat exista o dezbatere si oamenii care decid in Marea Britanie reflecteaza" la aceasta idee, a comentat oficialul european.

Jose Manuel Barroso a mentionat si cazul Danemarcei, o alta tara refractara la moneda euro, unde Guvernul are in vedere un nou referendum pentru adoptarea monedei europene.