Germania pregateste un ajutor financiar de 30 miliarde de euro pentru banca de stat BayernLB, in cadrul uneia dintre cele mai importante masuri de criza adoptate in Europa, de la inceputul crizei financiare, potrivit NewsIn care citeaza Reuters. Germania a fost grav afectata de criza economica declansata de prabusirea sectorului imobiliar american, ce a dus la incetarea creditarii interbancare.

Autoritatile din landul Bavaria au anuntat luni ca vor injecta 10 miliarde de euro in banca BayernLB, detinuta partial de stat. Banca va primi alte 20 miliarde de dolari, constand in garantii de stat, ce ii vor facilita accesul la credite. In urma acestui ajutor financiar, guvernul regional va deveni principalul actionar al bancii BayernLB.

Astfel, banca BayernLB se adauga bancilor germane Hypo Real Estate, Commerzbank si IKB care au primit deja ajutoare guvernamentale de peste 8 miliarde de euro.

Tot luni, reprezentantii bancii au anuntat ca 5.600 de salariati vor fi concediati in urma restructurarilor, in special din Asia, banca urmand sa se axeze pe operatiunile derulate in Bavaria.

Juergen Stark, unul dintre membrii consiliului guvernatorilor Bancii Centrale Europene (BCE), spunea la jumatatea lunii noiembrie ca bancile germane ar trebui sa fie mai agresive in folosirea fondurilor puse la dispozitie prin pachetul guvernamental de salvare, de 500 miliarde de euro.