JPMorgan Chase a anuntat luni ca va elimina aproape 9.200 de locuri de munca din cadrul fostei banci Washington Mutual, cea mai mare banca americana care a dat faliment, potrivit Reuters. Reducerea de personal vizeaza 21% din numarul total de angajati ai Washington Mutual, care la finele lunii iunie avea 43.198 salariati.

Aproape 4.000 de posturi vor fi restructurate pana la sfarsitul lunii ianuarie, iar ulterior restul de 5.200, a precizat Christine Holevas, purtatorul de cuvant al JPMorgan.

Tot marti, Banca elvetiana Credit Suisse AG si creditorul britanic HSBC Holdings au anuntat ca vor disponibiliza cateva sute de angajati, potrivit NewsIn.

Credit Suisse va concedia 650 de angajati, reprezentand aproximativ 3% din numarul total de salariati ai diviziei bancare de investitii, unde lucreaza aproximativ 21.300 persoane.

Printr-o masura similara, cea mai mare banca europeana, HSBC, a anuntat concedierea a 500 de angajati din Marea Britanie. HSBC are 58.000 de angajati in Marea Britanie.

Principalele banci au concediat, la nivel global, aproximativ 90.000 de angajati, din septembrie, dintre care mai mult de 50.000 de locuri de munca au fost desfiintate doar in cadrul grupului bancar american Citigroup.