CEC Bank si Alpha Bank Romania vor asigura o finantare in valoare de 121 milioane de lei Complexului Energetic Craiova, pentru realizarea unor lucrari de modernizare a unui depozit de zgura la Isalnita, se arata intr-un comunicat al celor doua banci. Creditul este garantat de catre stat in proportie de 79,09%.

CEC Bank va asigura 80% din valoarea creditului oferit Complexului Energetic Craiova, in vreme ce restul de 20% va fi asigurat de Alpha Bank Romania.

Finantarea va acoperi necesarul pentru realizarea proiectului de mediu "Marirea stabilitatii depozitului de zgura si cenusa mal drept si mal stang al raului Jiu, folosind tehnologia de fluid dens, la Sucursala Electrocentrale Isalnita", se precizeaza in comunicat.

Potrivit NewsIn, investitia va demara in decembrie 2008 si se va incheia la sfarsitul lui 2009.

Complexul Energetic Craiova a aprobat pentru 2009 un program de investitii de 407,9 milioane lei, defalcat pe cele trei sucursale, Sucursala Electrocentrale (SE) Isalnita, SE Craiova II si Sucursala Miniera Prigoria.

Actionarul majoritar al CE Craiova este AVAS, care detine 73% din actiuni, Fondul Proprietatea are 25%, iar 2% apartin Societatii pentru Inchiderea si Conservarea Minelor S.A.

Cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind, dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica, producatorii celei mai ieftine energii din tara.