*Frate, l-a numit Basescu pe zanatecu ala prim ministru. Ma astept ca de maine iar sa dea ordin sa-i dam toata valuta din conturi, ca o schimba el la ce curs vrea muschii lui, fire-ar a dreaq de valutist. Da- Ghetea ce avea frate, de nu l-au pus pe el premier?

*Raiffeisen si cu Erste, deci cum ar veni BCR, au zis ca ce bine ar fi sa le dea Statu 10 miliarde de euro, ca ar mai debloca si fratiorii mei creditarea. Is fraieri, frate! Eu de o luna cer Statului 324 de miliarde, ca sa dezghetz economisirea.

*Dom-ne, am inpresia ca ceva nu-i in regula. Am intrebat un coleg de la o alta banca daca fac petrecere de Craciun, cu angajatii. Initial, n-a vrut sa zica nimic. Ca, vezi Doamne, e criza de incredere si ca el cand nu-i incredere, nu vorbeste. Pana la urma i-am dat cateva fetite din front office sa-l distreze ca erea cam stresat si l-am convins. Cica fac petrecere, da- una usor deosebita fata de aia de anu trecut. Jumatate din angajati vor fi deghizati in oameni de catering, un sfert vor interpreta cantece de petrecere, iar restul de 10 oameni vor bea si se vor simti bine.

*Lui astrologul pe care l-am angajat ca analist risc credite i-am spus ca-i mai dau o ultima sansa daca mai vrea casa il tin in banca. A inceput prostu sa aprobe credite pe care nu le-a cerut nimeni. Ieri l-am surprins in tinp ce-i scria unui fost client ca ii acorda un imprumut de 1 mil. Euro, cu o dobanda fixa in primii 500 de ani, dupa care i-o trece pe variabil. P-orma, a inceput brusc sa planga si sa vorbeasca cu consilieru lui imaginar. Nush ce-i spunea ala, da- dupa cateva minute i-a trimis clientului un alt email, in care-i scria ca nu i se mai aproba creditul pentru ca masa-i tarfa. Ma gandesc sa-l promovez, ca vede lucrurile in perspectiva.

*Magarii de la nush ce organizatie masonica secreta, (ii zice la deruta ECOFIN) vrea casa garantez io depozitele ghertzoilor pana-n limita a 100.000 de euro. Cacat. Le-am scris prostilor ca io nu sunt sef de banca pentru ca sa le garantez banii ghertzoilor, ci dinpotriva. Ce cacat? Aia sa nu-si asume niciun risc ? Asa cum pica ditamai bancile, sa pice si ditamai (ha,ha,ha) depunatorii. Ia mai da-i in ma-sa!

*Dom-ne, tre s-o las mai muale cu pariurile. Aseara cu aia din BNR ne aprinsesem asa de tare ca ne-am jurat sa ducem euro la 4 lei si sa-l tinem ampulea acolo 3 zile, indiferent de ce s-ar intampla. A mai ramas o zi, e drept, da- am convenit sa nu mai facem din astea cu leul. Dimineata cand am venit la serviciu, plangea de rupea pamantu niste ghertzoi care nu mai avea bani sa-mi achite ratele. A trebuit sa calc doi cu masina ca sa-mi revin.

*N-am crezut sa trec prin momente din astea de cand sunt io ce sunt io. Deci nu am mai avut de unde sa dau credite. A venit un client care castiga 5000 de euro pe luna si mi-a cerut 1000 de euro credit, sa-si faca o operatie la nas. Am sunat la celelalte banci si i-am intrebat care aveti mah 1000 de euro? Cacat!. Nu avea nimeni. M-am dus la BNR. Zic, da-mi frate 1000 de euro. Se cauta aia prin buzunare, se uita in seifuri…pana la urma nu a gasit decat 300. M-am intors la banca si a trebuit sa-i fac io clientului operatia la nas, ca nu aveam incotro. Acuma astept sa-si achite la tinp ratele ca am considerat ca i-am dat creditu, normal. Si maine ii schimb si pansamentu, la promotie!

*Dom-ne, nici bancile alea mari din Europa nu mai e ce erea ele odata. Aseara cand am aterizat la Orly ca sa-mi iau deci tigari, in locu lui ghiseul de la Credit Mutuel, se vindea clatite. Cand l-am intrebat pe vanzator unde e banca, a zis ca el e fostu director si ca banca a crapat. Da-mi da, daca vreau, doo clatite in lizing. A trebuit sa-l refuz, ceea ce i-a provocat un plans isteric.

*A propos de noile norme interne ale bancilor. UNU. Daca sunt INTERNE, ce cacat vrea sa le vada si BNR-u? DOI. Ca de ce le-am copiat dupa alea ale colegilor din alte banci? Ca macar puteam sa schimb numele bancii cu a mea. Pai ce sa fi facut? Sa-mi pierd vremea acuma sa stau sa inventez alte norme???? Ca si asa in prima faza mi-au respins tampitii dosarul trimis

*Am trimis o scrisoare clientilor in care i-am anuntat ca le scad dobanzile la credit, cu 10 %. Dupe care am adaugat micutz de tot in josu paginii, ca daca semneaza, sunt de acord ca toate comisioanele si taxele sa creasca cu 240 %, ca sa recuperez cat de cat pierderile din scaderea dobanzii.

*Frate, deja ma plictiseste discutiile despre criza supraim.Citesc in presa ca unii din colegii mei nu stiu cat va duram ca alea alea…Bey frate…cum sa nu stie? Intelegerea e sa nu spunem nimanui, nimic. Cata vreme e criza, facem bani mai multi. Io de pilda i-am marit unui imbecil rata cu 120 %, dupa ce ma intreba o sclava de la Retail ce sa faca. I-am spus aleia sa-si bage picioarele in ei de sarantoci si sa le ia banu mult si la intervale din ce in ce mai mici, da-i dreaq de ghertzoi. Clientului aluia de cacat i-am trimis un mail (ca ma obliga legea), spunandu-i ca viata-i insasi e dificila si ca, pana la urma un credit are omul, asa ca macar pe ala sa-l respecte!.

*Mi-a mai venit o idee pentru promotie. Creditu cu plata saptamanala a ratei. De ce sa astept ca prostu-n gara 30 de zile ca sa-mi aduca fraierii banutzu? Ii pun saptamanal sa ma caute si le fac un favor. Daca de-o pilda au rata de 100 de euro pe luna, ii pun sa-mi dea saptamanal numai cate 45 de euro si ma jur pe familia mea ca-i reducere macsima si zuperoferta. I-am scris lui Isarescu si l-am intrebat ce crede despre asta si daca ma-ncadrez in normele lor de cacat. Inca n-a zis nimic. Creca isi face si el niste calcule.

*Dupa modelul BCR, care are isi eficientizeaza activitatea, un dobitoc din centrala mi-a cerut sa fac si eu la fel. Am reusit, da- nu mi-a fost usor. Am dat afara din fiecare agentie 90 la suta din oameni, dar apar alte probleme. Aia 10 la suta care raman trebuie sa faca munca celor plecati. Asa ca dupa ce da informatii clientilor, fug in spate, isi adauga neste mustatzi si re-apar sub forma unor elegantz consilieri credite. P-orma, dupe alte 10 minute, isi schinba sacoul, isi mai pun o barba carunta si se dau drept sefi de comitet acordare credit. In fine…cel mai aiurea e cand ii pun sa joace si rolul de clienti, ca nici din

astia nu am prea multi. Sa vezi ce show iese….

*S-a defectat ATM-ul de la intrare. De fapt, sclavu care stetea inauntru si dadea bani fraierilor, a facut indigestie. A fost o intreaga harababura in acte. A trebuit sa modific job descriptionul sefilor de tura ca un mai aveam alt personal, ca sa-i pot obliga sa stea si ei cateva ore inauntru la ATM si sa deie bani. Cel mai aiurea a fost sa mai indes un angajat pe langa ala care da bagnitele, si care sa vajaie exact ca ATM-ul la eliberarea de numeral. Da- pana la urma am rezolvat-o. Pentru 300 de lei la salariu, a fost chiar bataie care sa

vajaie.

*Nu mai face lumea economii! Citesc in ZF ca romanii isi spart depozitele ca sa cheltuie nush pe unde. Confirm. Eu am spart saptamana trecuta 28 de depozite ale clientilor intr-o singura noapte de poker. N-a fost cea mai norocoasa zi, futu-i…A trebuit sa le trimit boilor alora un mail in care sa le explic ca o mana criminala a spart conturile bancii si ca s-au furat de pe Internet toate creditele si toate dobanzile. Ghinion, togmai ale lor.

*Mail de la BNR. Creditul in valuta a incetinit in ultima luna. Le-am dat un reply. “Asa, si?” Ce vor de fapt, ca nu pricep ??!!

• Ma gandesc sa nu mai dam credite in franci elvetieni. M-am saturat sa ma duc saptamanal in Zurich si sa car saci cu bani pana in garaj, ca sa am de unde da imprumuturi. Da-i dreaq de ghertzoi, sa se mai imprumute si-n lei, ca n-o sa crape!

*Azi a fost o zi trista. Exact in mijlocul sedintei cu stafu de conducere, taman cand ma masa mai cu foc thailandeza de la Retail, a intrat peste noi 5 angajati de la sindicat care vor sa faca deci greva. Nu le convine ca de ce ii pun sa munceasca 10 ore pe zi, iar seara sa-mi care spagile in garaj si sa-mi spele masinile. Pai cui cacat sa i le spele, UNUI STRAIN??? Noroc ca am avut la mine doua bonuri de masa si le-am aruncat pe jos. Sa vezi cum se bateau pentru ele…Oricum, le-am promis ca le voi satisface maine toate revendicarile salariale. (Sa nu uit sa-mi iau Viagra, ca sunt destul de multi!!!)

*Am impresia ca ma imbrac.

*Dom-ne, suntem in plina criza imobiliara. Trei agenti imobiliari au divortat, alti patru au facut accidente de masina iar altii sunt in pragul sinuciderii din motiv de soacre care-i toaca la cap. Daca nici asta nu-i criza, atunci cand?????

*Ora 11,22. Ma dor unghiile de la piciorul stang. De sunat un sclav din front office sa vina sa mi le aranjeze.

*Dom-ne, e ceva de speriat cu imobiliarele astea. Azi te costa o casa 200.000 de euro, maine cade la 50.000 de euro. Nici nu mai stii cum sa ii dai creditul imobiliar omului. Ieri a venit unul sa-mi ceara 80.000 pentru un amarat de apartament. I-am dat 5000 si i-am zis sa prinda momentul cand ajunge la pretul ala si in clipa aia, sa cumpere urgent ! Ghertzoiul a vrut sa faca scandal, ca de ce ii iau garantii de 850.000 de euro la un credit asa de mic. A trebuit sa-i explic ca asta-i paradoxul pietei. In timp ce pretul apartamentelor scade, cel al garantiilor creste.

*Intrebare de jurnalist. Cum stau cu raportul intre maturitatile credite si scadentele la depozite. I-am spus ca am cateva credite extrem de mature, foarte serioase, pe care le acord doar clientilor de baza ai bancii. Ambilor. Cat despre scadente, i-am spus boului ca depozitele nu scad, asa ca nu se poate vorbi despre scadenta lor. Ce nu scade, nu are scadenta. Ala, ca cica n-am inteles eu. L-am bagat scurt in ma-sa. Pai cine-mi da mie lectii despre banca? Toti viermii pamantului?

*Vreau sa infiintez o Asociatie a Bancherilor Romani cu Drept de Libera Practica. Am vazut ca aia de la fabricile de pasta de dinti isi fac tot felul de asociatii, dupa care vin cu reclame in care zic « Pasta noastra de dinti e recomandata de asociatia Stomatologilor cu Stomacul curatat cu Calgon din Romania », sau cam asa ceva. Pai eu de ce sa nu imi fac o asociatie din asta ? Lansez un credit si tzak !, la reclama bag « Acest credit este recomandat cu insistenta si cu rugamintea fierbinte casa il luati, de catre Asociatia Celor mai Bancheri romani »

*Ora 11,15 Ma suna de la Protectia Consumatorului. Ca cica un client al meu a transferat 10 miliuane de euro si ca banii n-am mai ajuns in contul destinatar. « Asa, si ? », le-am zis. Cati n-au pornit undeva si au crapat pe drum ? Accidente se intampla ! Sa fie bucuros ca e sanatos si ca poate munci. Banii se fac, da-i dreaq. Sa-i transmitza aluia sa nu puna toate nimicurile la inima ca poate face dreaq un infract si raman si cu comisioanele pentru cont neplatite. Sanatatea e mai inportanta !!!

*Ora 0,10. Începe sedinta cu cei de la serviciul Depozite. Le-am comunicat ca lansam depozitul cu dobanda fixa de 100 %. Normal, cu steluta in dreptul dobancii. In dreptul stelutzii scriem conditiile: Depozitul se constituie pe o perioada de 350 de ani si nu poate fi retras decat de titular!

*Ora 1,20. Am terminat şedinţa. Am mai introdus Creditul „Orice”. Orice iti cumperi din credit, imi dai inapoi de cinci ori mai mult.

*Ora 9,40. Am o idee!!! De maine, toti amaratii care au luat credite de la mine, sa vina sa-mi achite acasa, ratele. Cu un drum, scutesc si masina de transport valori sa treaca seara sa-mi care in garaj incasarile de peste zi!

*Ora 9,50. Am impresia ca ma imbrac

*Ora 11. Potrivit noilor norme de la BNR, fiecarui ghertzoi trebuie sa-i asez in fatza doua scadentzare la credit. Unul normal si altul simuland cele mai dure conditii de piata. Ca sa-i anesteziez complet pe tampiti, le-am dat nu doua, ci cate 5 scadentare. Primul, simula o criza de sistem, al doilea- un tsunami in Moldova, al treilea corespundea unui incendiu al vilei mele si ultimul- cazul nefericit ca as face o depresie si as dubla din senin toate comisioanele la credit. Pe asta, ultimul, l-am prezentat ca fiind cel normal. Sa vezi cum se rugau tampitii sa dea tsunami-ul in Pascani, sa iasa ei mai ieftin la rata…

Citeste si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.