Economia Rusiei a intrat intr-o "mare recesiune" in octombrie, a declarat, vineri, Andrei Klepach, ministrul adjunct al Dezvoltarii Economice, citat de CNN.

"Recesiunea a inceput in Rusia. A existat un mare declin al productiei in noiembrie si decembrie", a afirmat ministrul

Andrei Klepach a precizat, de asemenea, ca atunci cand statisticile finale pentru 2008 vor fi prezentate declinul productiei economice din Rusia va acoperi doua trimestre (definita tehnica a recesiunii).

Klepach a afirmat ca estimarile anterioare legate de cresterea cu 6.8% a economiei nu se vor indeplini, oficialul citand ca principale motive reduceri ale productiei industriale precum si efecte ale crizei financiare globale.

"Mi-e teama ca acest lucru nu se va termina in doua trimestre", a declarat oficialul rus, citat de agentia Interfax, sugerand astfel ca incetinirea economica va mai dura.

France 24 precizeaza ca economia Rusiei a fost afectata de criza mondiala, in ciuda faptului ca oficiali rusi au declarat in repetate randuri ca tara va fi "o insula de stabilitate in mijlocul turbulentelor".

Bursa moscovita a pierdut mai mult de doua treimi din valoarea sa iar Banca centrala a cheltuit miliarde de dolari pentru a stopa devalorizarea rublei.