Jim Rogers, unul dintre cei mai importanti investitori de pe Wall Street, a declarat joi ca marea majoritate a celor mai importante banci americane sunt "total falimentare", iar ajutorul guvernamental acordat acestui sector a fost directionat gresit, potrivit Reuters. Rogers, care impreuna cu George Soros a pus bazele fondului de investitii Quantum, a precizat ca pachetul de salvare a sectorului financiar nu specifica bancilor cum trebuie sa isi administreze capitalurile, insa acorda lichiditati creditorilor slabiti.

Zeci de banci au primit infuzii prin planul american de salvare a sistemului bancar, creat in luna octombrie, la putin timp dupa ce Lehman Brothers si-a anuntat falimentul. O parte a acestor fonduri au fost folosite pentru achizitii.

"Fara a da vreun nume, cea mai mare parte a bancilor americane, bancile mari, sunt falimentare, total falimentare", a declarat Rogers.

Acesta a mai spus ca in mod normal, in astfel de vremuri, persoanele care sunt competente si au fost prevazatoare preiau activele celor incompetenti. "Acum insa, guvernul ia active de la cei competenti si le da celor incompetenti, spunansdu-le ca acum pot concura cu cei competenti. Este oribil din punct de vedere economic", a adaugat Jim Rogers.