Ce fel de bancheri or fi trimis spaniolii de la Santander pentru a verifica soliditatea imperiului financiar al lui Madoff, cata vreme curtierul escroc i-a dus de nas timp de doua zile, prezentandu-le date false?

Zvonuri legate de fragilitatea businessului dezvoltat de Madoff circulau prin birourile celei mai mari banci din Spania de cateva luni, potrivit AFP.

In 27 noiembrie, seful directiei de risc din Santander, Rodrigo Echenique, s-a dus la New York special ca sa-l intalneasca pe Madoff in birourile sale luxoase din Manhattan. Omul voia sa se uite peste datele financiare ca sa se convinga ca expunerea bancii, de 2,33 miliarde de euro, era ok.

"Am avut acces la cateva informatii care insa cu siguranta ca erau false”, spune azi Echenique, care s-a intors din SUA cu un raport complet care teoretic, trebuia sa indeparteze orice urma de indoiala asupra companiilor lui Madoff.

Dupa nici doua saptamani, FBI l-a arestat pe escrocul american, demontand schema piramidala in urma careia s-au evaporat 50 de miliarde de dolari. Potrivit ziarului spaniol El Mundo, cand Madoff era intrebat care era secretul succesului sau, raspunsul era invariabil: "Succesul meu ? Este la fel ca cel al Coca-Cola. Nu poate fi dezvaluit nimanui". Iata ca pana la urma, a fost.

Citeste si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.