Agentia de evaluare financiara Moody's a plasat sub revizuire cu perspectiva negativa ratingul "B" al puterii financiare a Royal Bank of Scotland (RBS) si ratingul "Aa1" pentru credite pe termen lung, din cauza factorilor ce creeaza presiuni asupra profilului financiar al bancii, potrivit NewsIn. Totodata, Moody's a confirmat calificativul "P-1" pentru credite pe termen lung al RBS.

Revizuirea va analiza o serie de elemente care creeaza presiuni asupra profilului financiar al bancii, printre care volatilitatea constanta a castigurilor ce rezulta din activitatile de pe piata de capital, expunerea semnificativa la piata imobiliara si impactul extinderii provizioanelor si scaderii castigurilor grupului.

Royal Bank of Scotland Group a fost nationalizata de guvernul britanic, in schimbul unui ajutor financiar de 20 miliarde de lire sterline. Guvernul britanic a anuntat in octombrie ca va recapitaliza bancile RBS, HBOS si Lloyds TSB, oferind pana la 37 miliarde de lire, in cadrul planului de salvare a sectorului bancar.

Royal Bank of Scotland (RBS) este prezenta si pe piata din Romania, dupa ce banca olandeza ABN Amro a fost achizitionata in octombrie 2007 de consortiul format din Royal Bank of Scotland, Fortis si Santander pentru aproximativ 70 miliarde euro, iar diferitele segmente de activitate ale ABN Amro au fost impartite intre cele trei banci.

Activitatile desfasurate de ABN Amro in Romania au fost preluate de RBS, iar in data de 15 octombrie institutia bancara si-a schimbat denumirea in Royal Bank of Scotland.