La doua luni de la adoptarea cu forcepsul a planului de urgenta privind salvarea bancilor americane, intrebarile se amplifica. Unde sunt banii? Pe ce s-au dus 700 de miliarde de dolari?

Intrebate de Associated Press, reprezentantii a 21 de banci au refuzat sa spuna ce au facut cu banii. "O parte i-am imprumutat prin credit. O alta parte nu i-am imprumutat. Nu am dat pana acum explicatii despre ce facem cu banii si nici nu intentionam s-o facem de acum incolo", a declarat plin de aroganta Thomas Kelly, purtatorul de cuvant al JPMorgan, care a primit nu mai putin de 25 miliarde de dolari.

Un alt responsabil de la New York Mellon, dupa ce a refuzat sa raspunda unde s-au dus banii, a mai avut tupeul sa-i roage pe cei de la AP sa nu declare ca nu a vrut sa raspunda. "Pentru moment, habar nu avem daca aceste banci nu isi folosesc banii pentru a se plimba cu avioanele private, daca nu organizeaza conferinte de lux sau daca nu ii investesc in activitati de lobby", a declarat si senatoarea democrata Dianne Feinstein.

Refuzul bancherilor de peste Ocean imi aminteste de cel al unor reprezentanti ai unor banci locale, care intrebati fiind despre evolutia creditelor neperformante in 2008, au declarat sec “Subiectul nu intereseaza media”. Doamne, cata prostie in capul unora….

Citeste si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.