Fondul austriac de investitii imobiliare Immofinanz, aflat in dificultate financiara, a raportat luni pierderi de 1,85 miliarde de euro in primul semestru fiscal, compania fiind afectata de reevaluari si deprecieri de active al subsidiarei Immoeast, potrivit NewsIn care citeaza Reuters. Totodata, compania a anuntat ca are nevoie de 110 milioane de euro pana la finalul anului, pentru a se mentine pe linia de plutire.

In perioada similara a anului trecut, Immofinanz a inregistrat un profit de 431,6 milioane de euro.

Pierderile inainte de taxe au scazut la 2,65 miliarde de euro in prima jumatate a anului fiscal 2008-2009. La inceputul lunii, Immofinanz a inaintat principalilor sai sase creditori un plan de restructurare. Grupul a anuntat luni ca cele sase banci au fost de acord, in principal, sa ii acorde credite, dar inca evalueaza masurile.

Totodata, compania a anuntat ca va avea nevoie de alte 150 milioane de euro pana la finalul lui aprilie, pentru evitarea unei crize de lichiditati.

Divizia Immoeast a Immofinanz, ce se axeaza pe piata din Europa Centrala si de Est, a raportat luna aceasta pierderi inainte de taxe de 1,8 miliarde de euro, in al doilea trimestru incheiat in octombrie.