Presedintele ecuadorian Rafael Correa (o fi sor-sa celebrului jazzman?- just kiddin-) a anuntat marti seara planul anticriza al tarii sale. “Importul de parfumuri va fi interzis, pentru a limita efectele crizei financiare”, a decretat presedintele in cadrul unei intalniri a oamenilor de afaceri, desfasurate la Guayaquil, plamanul economic al Ecuadorului. Pentru a nu fi dezamagite doar tinerele ecuadorience la auzul programului anticriza, Correa a anuntat si masura numarul doi: limitarea importurilor gadgeturilor auto, care probabil ca atarna excesiv in balanta de plati a tarii, scrie Dan Popa pe blogul sau.

Cea de-a treia masura anticriza este destinata a aduce lacrimile pe obrajii micutilor ecuatorieni: stoparea importurilor de Power Rangers (unul din jucariile cele mai cautate de pitici). E si un semnal de genul “A venit criza, gata cu joaca! », al presedintelui socialist.

Ecuadorul, in afara faptului ca este confundat cu linia imaginara care inconjoara Pamantul pe la jumatate, e un stat compus din 13 milioane de oameni (din care 3 muncesc in afara si sunt un soi de « capsunari » de-ai lor ce trimit bani frumosi in tara) care isi bazeaza veniturile pe exportul de petrol, al carui curs, dupa cum bine stim…

Asadar, pentru cei care vor sa se apuce de un business rentabil, iata o idee. O sacosa din “Europa” cu parfumuri originale “Diorr”, “Chanelll” ori “Hugo Bossss”, carate fuga fugutza in Ecuador si vandute mandrutzelor de acolo pe bani ori in sistem troc.

Una peste alta, pana si Ecuadorul are programului lui anticriza. Noi de ce mai lasam parfumurile sa intre in tara? Dar jucariile (auzi tu, Power Rangers..!)? Domnule Boc, pana cand veti tolera aceste importuri care ne aduc in sapa de lemn? Pana cand????

Citeste si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.