Bancile elvetiene UBS si Hyposwiss, ca si britanicii de la HSBC vor fi actionate in justitie pentru rolul pe care l-au jucat in afacerea Madoff, a declarat pentru AFP, Fabrice Remon, seful unei case de avocatura, citat de Dan Popa's Weblog. Plangerile, care vor fi inaintate pe adresa Tribunalelor din Luxemburg si Irlanda, vizeaza de asemenea si auditorii bancilor in cauza, adica Ernst and Young si PricewaterhouseCoopers.

Oficialii cabinetului de avocatura au mai spus ca plangerile le-au fost sugerate de numarul mare de clienti ai bancilor, care au descoperit cu stupefactie ca unul dintre fondurile in care ei investisera, Trotanoy, era la randul lui "vandut" lui Bernard Madoff, prin intermediul Madoff Investment Securities. De asemenea, Comisia de Supraveghere a sectorului Financiar (CSSF) din Luxemburg a dat miercuri un comunicat in care arata ca bancile sunt obligate "sa cunoasca in fiecare moment modul in care activele fondurilor sunt investite si care este gradul lor de lichiditate".

Sigur ca nu se va ajunge ca bancile sa dea faliment in urma acestor procese, dar ele ridica un semn de intrebare cu privire la modul in care sunt reglementate pietele pe care opereaza.

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.