Bancherii si solicitantii de credite bancare asteapta, joi, decizia Consiliului de Administratie al BNR referitor la posibilitatea unui grad mai mare de indatorare pentru creditele cu ipoteca. "Avem toata speranta ca se va aproba aceasta modificare", a declarat Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, pentru HotNews.ro.

Bancherii au solicitat BNR modificarea regulilor de creditare in vigoare (celebrul Regulament nr.11, n.r.) in sensul abordarii diferentiate a creditelor cu garantii si a celor fara garantii. "Daca va fi aprobata propunerea noastra, persoanele fizice care solicita credit garantat cu ipoteca vor putea obtine sume mai mari decat in acest moment", a spus Ghetea.

Decizia este asteptata maine, in urma intrunirii Consiliului de Administratie al BNR. "Eu sper ca, dupa ce BNR va modifica regulamentul privind acordarea creditelor pentru persoanele fizice in spiritul celor solicitate de ARB, se va crea o noua emulatie, o crestere a apetitutlui pentru credit, atat din partea bancilor cat si a clientilor", a mai declarat presedintele ARB.