Romania nu isi poate permite un moratoriu privind executarile silite fiindca "ar omori activitatea bancara si, odata cu ea, activitatea economica", a declarat pentru HotNews.ro Radu Ghetea, presedintele CEC si al Asociatiei Romane a Bancilor (document audio atasat). Acesta a mai vorbit despre activitatile de restructurare a institutiei pe care o conduce si despre propunerile adresate Ministerului de Finante legate de un "plan B" de sprijinire a bancilor, la finalul interviului online desfasurat miercuri.

Asculta interviul acordat HotNews.ro de Radu Ghetea

Descarca interviul in format MP3

Radu Ghetea a explicat, in cadrul interviului, care este opinia sa referitor la informatiile, legate de posibila instituire a unui moratoriu privind executarile silite, aparute intr-un document oficial, obtinut de jurnalisti.

"Modernizarea si eficientizarea activitatii CEC este prioritara. Pentru schimbarea mentalitatilor am investit si vom investi foarte mult. In acelasi timp, peste 200 de sedii au fost renovate, si renovarea va continua pana in 2010", a explicat Ghetea. Acesta a mai oferit detalii despre suma alocata activitatilor de restructurare si despre situatia vanzarii unor sedii, in 2008 si 2009.

Presedintele ARB a amintit, in cadrul interviului, de solicitarea bancherilor referitor la un plan de sprijinire a bancilor, preventiv, pentru "zile negre".