Dom`ne, se duce dreaq si meseria nuastra. Nu mai e incredere intre noi, nu mai e respect fata de meseriea asta…e de cacat totu. Mam intalnit cu ceilaltz colegi sefi de banca cu care ne intzelesesem sa inpartzim clientzii inportantz si cotele de piatza. Cacat! Ce sa mai inpartzi , cand totu`i inghetzat? Unu cica sa inpartzim riscurile. Tu`l in nas de dobitoc. Pai de aia ne`am facut noi sefi de banca? Sa riscam???? L`am si dat afara din Organizatzie pe inbecil, scrie Dan Popa pe blogul sau.

Ceca incep sa capat dimensiuni umane. Am inceput sa simpt INVIDIA!!!! Ma uitam aseara la selfbankingurile de la ING si ma unpleam de invidioshenie. Pai lui automatu ala nu`i trebe nici salariu, nici pauza de masa, nici nimic. Bine, nu stie sa iti lege sireturile sau sa te maseze cum fac sefii mei de directii, da` orishicatushi….Ma gandesc sa`mi angajez numa automate din astea`n banca. Le pun si un fisier audio ca sa le dau sentimentu de dialog clientilor. Ceva`n genu “N`avem bah credite, idiotule, du`te`n ma`ta la alta banca. Aici este ca sa`tz depui cacacioasele tale de economii” sau ceva`n genu asta. De studiat atent acieasta problema!!!!

Le`am facut celor de la comitetu de aprobare a creditelor un nou giob description, ca ala vechiu erea cam perimat. Pen`ca se cauta inovatziea, am fost primu care sa o aplice. Astfel, de az inainte, sclavii aia trebe sa`mi spele mashina, s`o duca pe fii`mea la gradinitza, sa`mi faca piatza si sa`mi spele zilnic gieamurile, intrucat murdariea ataca atunci cand esti mai putin pregatit!.

De gandit noi produse pentru depozite. Poate lansez « Depozitu Fat Frumos », care creste ca prostu ala din poveste. Numai ca la mine, va insemna ca pentru ca sa`tzi recuperezi banii tre sa te luptz ca Fat Frumos cu Spanu, si nici atunci nu ai garantzia ca`tz vez economiile inapoi. De gandit o strategie pe baza scenariului astuia…. !!!

Frate, azi nuapte cred ca m`am trezit imspaimantat. Erea pe la ora 2 si se facea ca venea Vasilescu la patul meu si`mi explica cum ca asta`i viata, ca leul urca da` mai si coboara si ca BNR nu are cum sa se puna`n contra pietei. P`orma iar imi povestea a unshpeamia oara cum pescarii japonezi si`au dat aurul la Stat ca sa`si salveze economia ciuruita. Io`l intrebam da` de ce ramane el pe post de opservator si nu face nimic casa sustzie leul, iar el ma privea si iar incepea iar sa`mi zica aia cu japonezii.

Io mai tare ma`nervam si`ntrebam da` de ce nu coborati dom`ne rezervele alea minime obligatorii in loc sa aruncati cu rezerva valutara ampulea`n piata? P`orma ala izbugnea in plans si ma`ntreba daca am auzit cum si`a salvat japonezii tara. La plecare, m`a`ntrebat daca poci sa`i dau si lui un credit ipotecar, ca nu mai are.

Dom`ne, a trebuit sa concediez un sfert dintre angajatz, intrucat ma coasta fuarte mult casa ii tin angajatz in banca. Primu la care am renuntat a fost chiar unu din cabinetu meu de protocol. Omu care imi aducea pantofii de casa in birou, dupe ce ieseam din giakuzi`ul amenajat la Directia Mari Clientz, care ramasese guala. Deci am renuntat la ala, iar atributziunile lui a fost preluate de sefa de la retail lending, care oricum se plictisea.

P`orma, a trebuis sa`l trec in somaj pe Inaltu Responsabil cu Fructele Zilnice, care facuse depresie din cauza ca piata merelor se blocase si ca jucatorii nu`si mai dadeau mere intre ei. Saracu ajunsese sa stea tuata zioua intr`un colt cu un cos gol de fructe si sa planga ca prostu. Cand erea binedispus, striga “Unde sunt merele de altadata?”, zambea stramb si p`orma iar incepea sa planga disperat.

Sindicatu dreaq mi`a tremes o scrisuare in care`mi scrie ca ori o trec in somaj pe fiimea si asigur astfel salariile pe un an intreg pentru departamentu de compliance, ori ei intra`n greva. Ca sa nu afectez imaginea bancii, am inghitit in sec si am trecut`o in somaj pe fii`mea. I`am dat conform legii cele 156 de salarii, sa`i mai indulcesc tristetea si i`am promis ca luna viituare desfiintez departamentu ala de cacat in care lucra sindicalistu sef pe motiv ca nu si`a facut indicatorii de performantza, fac de`un concurs si o angajaz iar.

Citeste si comenteaza peblogullui Dan Popa.