Reuniune ECOFIN

Consultari intre MFP si comisarul european Almunia asupra bugetului pe 2009

de I.M.     HotNews.ro, EurActiv.ro
Marţi, 20 ianuarie 2009, 19:12 Economie | Finanţe & Bănci

Gheorghe Pogea, ministrul finantelor publice, a discutat marti, 20 ianuarie, cu Joaquin Almunia, comisar pentru afaceri economice si monetare, despre proiectul de buget pe 2009, in cadrul Consiliului ECOFIN - a transmis printr-un comunicat ministerul de resort. La finalul reuniunii, ministrii europeni de finante au agreat calendarul de lucru pentru masura legata de cote reduse de TVA si au aprobat un imprumut de 3,1 miliarde euro pentru Letonia.

"Discutia a vizat prioritatile Guvernului stabilite prin proiectul de buget pentru anul 2009, care urmaresc consolidarea bugetara prin restructurarea cheltuielilor si asigurarea stabilitatii macroeconomice", a transmis MFP. O noua intalnire va avea loc dupa adoptarea bugetului la nivel national.

Potrivit aceluiasi comunicat, in contextul dezbaterilor pe marginea prognozei Comisiei, publicata in data de 19 ianuarie, ministrii de finante reuniti la Bruxelles au subliniat ca obiectivele principale sunt:
  • restabilirea functionarii in bune conditii a canalelor de creditare;
  • sprijinirea  cererii prin masuri imediate, temporare si tintite de stimulare;
  • implementarea reformelor structurale pentru a sustine cresterea economica si crearea de locuri de munca, mentinerea sustenabilitatii finantelor publice.
MFP mai mentioneaza ca, in cadrul ECOFIN Presedintia Ceha si-a prezentat principalele obiective, din perspectiva reuniunilor acestui Consiliu.

"Pentru subiectul legat de cotele reduse de TVA, ministrii au agreat calendarul de lucru pentru perioada urmatoare. De mentionat ca mai multe state membre au solicitat tratarea si aprobarea in cadrul aceluiasi pachet si a celorlalte subiecte aflate in discutie la nivel comunitar vizand cotele reduse de TVA (produsele eficiente energetic, produsele ecologice)".

Tot astazi, Consiliul a aprobat un imprumut in valoare de 3,1 mld. Euro pentru a sprijini Letonia sa faca fata presiunilor de pe piata financiara si de capital, transmite MFP.

Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation: Ce trebuie sa faci pentru a beneficia de cei 200.000 lei disponibili prin programul StartUp Nation si pentru a-ti dezvolta afacerea

Ai primit un acord de acceptare in programul StartUp Nation. Care sunt urmatorii pasi? Cu ce costuri te vei confrunta pentru a te putea folosi de acesti bani? Mai intai trebuie sa pui in practica ideea de business castigatoare, iar apoi sa iti cresti afacerea. Pentru asta ai nevoie, in primul rand, de clienti noi, strategii adaptate la nevoile pietei si de un ochi atintit permanent asupra propriei afaceri si asupra pozitionarii tale in cadrul unei oferte adesea variate.

309 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi