Banca Comerciala Romana ar putea accepta amanarea platilor de rate la creditele atrase de persoanele care isi pierd locul de munca, a declarat, miercuri, directorul executiv al directiei dezvoltare afaceri si produse retail din cadrul BCR, Sorin Mititelu.

"Pentru cei care isi pierd locul de munca, am putea amana pentru o perioada foarte scurta obligatiile pe care le au acestia fata de banca. Orice decizie in acest sens se va lua punctual, la nivel individual", a explicat Mititelu, citat de Mediafax.

De asemenea, directorul BCR a aratat ca banca va asigura suport tehnic si consultanta celor care vor intampina probleme temporare de administrare a lichiditatilor.

Potrivit lui Mititelu, pentru clientii care au obligatiile platite la zi, contractele actuale de credit permit bancii sa lungeasca scadentele la imprumuturile in derulare, cu scopul de a micsora rata lunara de achitat.

Oficialul BCR a recunoscut ca in ultimele luni s-a observat o crestere a restantelor, care a fost cauzata de majorarea ratelor la creditele unde a expirat perioada promotionala de dobanda fixa, dar si de cresterea costurilor de finantare in euro si lei, care au majorat dobanda la imprumturi.

BCR a mai anuntat, miercuri, ca a modificat oferta de credite, introducand dobanda variabila in functie de indicatorii ROBOR si EURIBOR, odata cu eliminarea unor comisioane aferente produselor de creditare.