Guvernul va aloca 20% din bugetul pe anul 2009 pentru investitii, a anuntat vineri premierul Emil Boc, la finalul unei intalniri cu reprezentantii sindicatelor si ai patronatelor, in prezenta ministrului Finantelor, Gheorghe Pogea.

Cele trei prioritati ale guvernului, enuntate de Emil Boc, sunt: sustinerea masiva a investitiilor publice, atragerea fondurilor europene si cheltuielile sociale.

Investitiile se vor axa pe sustinerea masiva a dezvoltarii transporturilor, centurilor marilor orase, infrastructura de mediu, educatie sI sanatate.

Prioritara va fi si achitarea datoriilor si subventiilor restante ale vechiului guvern, astfel incat statul sa nu devina un element suplimentar de blocaj.

Primul ministru a precizat ca joia viitoare, cand guvernul va aproba bugetul pentru acest an, se va sti exact daca pot fi majorate salariile si eventualele procente cu care acestea vor creste.

In ceea ce priveste cheltuielile de personal, bunuri si servicii efectuate in sectorul bugetar, se va incerca plafonarea acestora la nivelul anului 2007.