Autoritatile din Germania vor crea pana vineri conditiile pentru nationalizarea bancii Hypo Real Estate, aceasta urmand a fi prima nationalizare a unei banci listate la bursa de la Al Doilea Razboi Mondial, potrivit Reuters care citeaza surse guvernamentale si financiare. Fondul pentru sustinerea sectorului financiar va decide care va fi marimea pachetului preluat de guvern, cel mai probabil 75%, cu toate ca nici o preluare in totalitate nu este exclusa.

Preluarea Hypo Real Estate va necesita o modificare rapida a legislatiei, pentru a da guvernului posibilitatea de a restructura banca.

Reprezentantii Real Estate si cei ai Ministerului de Finante au refuzat sa comenteze aceste informatii.

Conform unor surse financiare, fondul JC Flowers, care detine 25% din titlurile Hypo Real, nu se vor opune nationalizarii. In cazul unei nationalizari complete a Hypo Real, JC Flowers se poate astepta la compensatii din partea guvernului, insa acestea vor reprezenta doar o parte din suma de 1,1 miliarde de euro investita in banca germana.

Actiunile Hypo Real Estate s-au depreciat cu 90% de cand JC Flowers a preluat acest pachet de actiuni la institutia financiara. La ora 12:37 GMT, titlurile Hypo Real cresteau cu 7,6%, la 1,70 euro.