Grupul financiar franco-belgian Dexia a estimat vineri o pierdere neta de trei miliarde euro pentru anul 2008, anuntand un plan de reducere a 900 de locuri de munca in acest an, informeaza Reuters.In anuntul grupului, se spune ca in Europa de Est activitatile vor fi intrerupte sau incredintate unor parteneri. In Romania, Dexia este prezenta printr-o reprezentanta care are sapte angajati, neavand structura de banca.

Grupul Dexia, care detinea circa 35.000 angajati la nivel mondial la sfarsitul lui 2007, estimeaza o pierdere neta de 2,3 miliarde euro pentru trimestrul patru din 2008.

In luna noiembrie 2008, Dexia a anuntat intentia de a reduce costurile cu 15% in urmatorii trei ani. Vineri banca a anuntat un plan de disponibilizare a 900 de angajati, masura ce va genera economii de 200 milioane euro in 2009. De asemenea, pentru 2008 nu se vor acorda dividende si bonusuri directorilor. salariile acestora urmand a fi reduse in 2009.

In Romania, Dexia nu are structura de banca, ci o reprezentanta, cu sapte angajati, care face cercetari de piata in vederea gasirii de potentiali clienti si a intermediat finantari externe de la Dexia Kommunalkredit Bank AG.

Grupul Dexia a primit, in septembrie 2008, finantare guvernamentala de urgenta de 6,4 miliarde de dolari si a raportat, in luna noiembrie, pierderi nete de 1,54 miliarde euro aferente trimestrului al treilea al anului 2008. Institutia financiara este specializata in credite pentru municipalitati, primarii si administratii locale.