Deutsche Bank AG, cea mai mare banca din Germania, a raportat joi pierderi record de 4,8 miliarde de euro in ultimul trimestru din 2008, dupa ce tranzactionarea actiunilor si obligatiunilor a fost afectata de cea mai severa criza financiara de la Marea Depresiune, potrivit NewsIn care citeaza Bloomberg. In perioada similara din 2007, banca a inregistrat un profit de 953 milioane de euro.

Directorul executiv al bancii, Josef Ackermann, declarase luna trecuta ca incepe noul an "cu ceva incredere", dupa renuntarea la activele toxice si disponibilizarea a 1.200 de angajati.

"Deutsche Bank s-a folosit de al patrulea trimestru pentru a face curatenie, pentru a putea incepe anul 2009 fara obligatii vechi", a declarat un economist. "Am intampinat cea mai severa situatie in ceea ce priveste contractele si tranzactionarea in 2008. Nu poate fi mai rau in 2009", a mai spus acesta.

Banca a anuntat in repetate randuri ca nu are nevoie sa creasca capitalul si nu planuieste sa foloseasca fonduri din planul de 480 miliarde euro al guvernului German, pentru salvarea sistemului financiar.