*Frate, am impresia ca BNR a redus dobanda de politica monetara, ca m-a si sunat un ziarist sa ma intrebe cum comentez. Am incercat sa-i explic prostului cum sta treaba. Atunci cand Ceausescu a redus ratiile de alimente, pana au crapat primii oameni de foame, a mai durat ceva. Asadar nu poti sa comentezi o asemenea decizie dupa numai 5 minute, ca te bate Dumnezeu.Pe urma, daca BNR vede cat de proasta-i decizia si revine asupra ei? Nu ma fac eu de cacat?

*De maine relaxez creditarea. Ii oblig pe aia din front office sa iate 3-4 extraverale. P-orma, relaxati, sa le spuna clientilor ca nu mai pupa ei credite cate zile or avea. Daca-l prind pe unu- crispat, il zbor cu mana mea.

*Maine lansam depozitul “Madoff” si cardul “Ponzi”

*Trebuie sa modificam dobanzile. Am convocat Comitetul pentru Situatii de Urgenta a Dobanzilor la un brainstorming si am dat cu banul. A iesit sa le marim cu 5 %. Acuma tre sa stau sa-mi bat capul sa motivez cat mai bine decizia, sa nu se prinda ghertzoii.

*Va trebui sa declar si eu pierderi de 100 de milioane de euro la banca mea. Mi-am pierdut aseara portofelul.

*Mi s-a cerut din Centrala un plan de crestere a lichiditatilor. Prima decizie a fost sa instruiesc casierele ca atunci cand trebuie sa elibereze bani, sa invoce pauza de masa sau o durere brusca de masea si sa inchida casa. A doua decizie e sa simulam prabusirea tavanului sau inundatii, sa vedem cati crapa si ne lasa noua depozitele. In cel mai rau caz, aduc doi lunetisti.

*Dom'ne ma streseaza un cuvant. Zolvabilitate, sau ceva-n genu asta. Il tot aud pe la televizor si-l vad in emalilurile de la BNR. Creca e un fel de “fatalitate”. Oare ne paste vreo zolvabilitate? Si daca da, cum o putem impiedica? De intrebat economistu sef!!!

*Dom'ne, am gasit solutia la criza deci ca sa nu patesc nimic. Pornesc de la premisa ca BNR va supravietui. Deci, adopt tactica lor. Deci, trimit cat de des pot formulare de completat clientilor (cum primim si noi de la ei) si ii ameninta ca daca parintii nu le mai dau bani (cum ne da noo linii de finantare), ii distrug. Saptamanal, ies si amenintz ca mi se speculeaza titlurile, ca sa stie de frica. Chem 5 ziaristi, ies in pantaloni scurti sa vada ca-s relaxat, si le torn vrute sau nevrute. Pe urma nu ma mai imbat.

Citeste si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.