A doua mare banca din Elvetia, Credit Suisse, anunta miercuri o pierdere neta de 8,2 miliarde franci elvetieni, adica circa 5,5 miliarde euro, mai mare decat fusese estimat, dar a avut un aflux mare de capital.

Pierderile institutiei financiare, care in 2007 avusese un beneficiu de 7,8 miliarde franci elvetieni, sunt mai mari decat se asteptau analistii, scrie agentia financiara AWP citata de AFP.

"Am avut un foarte bun inceput de an 2009", estimeaza directorul general Brady Dougan, intr-un comunicat de presa al bancii.

In decembrie, Dougan anuntase concedierea a 5.300 de angajati. Actiunile bancii au scazut cu peste 46% in ultimul an la bursa elvetiana, scrie Bloomberg.

Spre deosebire de cea mai mare banca a Elvetiei, UBS, Credit Suisse nu a vrut sa intre in programul de ajutorare oferit de stat.

Ieri, UBS a raportat pierderi de 13 miliarde de euro (19,69 miliarde de franci elvetieni) in 2008, si a anuntat ca va concedia inca 2.000 de angajati, potrivit AFP. Doar in ultimul trimestru al anului trecut, banca a inregistrat pierderi de 8,1 miliarde de franci.