Proiectul bugetului de stat pe 2009, adoptat joia trecuta de Guvern, intra miercuri in dezbaterea comisiilor parlamentare de specialitate. Bugetul ar urma sa fie supus la vot in plenul celor doua Camere martea viitoare, insa pana atunci, trebuie sa treaca de cele peste 600 de amendamente anuntate de liberali.

Vezi aici bugetele tuturor ministerelor si ale celorlalti principali ordonatori de credite.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, cel al Finantelor, Gheorghe Pogea si cel al IMM-urilor, Constantin Nita, urmeaza sa fie audiati joi in comisiile parlamentare, potrivit Realitatea Tv.

Proiectul bugetului pe 2009 se bazeaza pe o crestere economica de 2,5% si un deficit bugetar de 2%. Un procent de 20% din bugetul pe 2009 va merge la investitiile in infrastructura - practic, cel mai mare buget alocat infrastructurii dupa 1989.

Guvernul isi propune sa mentina, in 2009, cota unica de impozitare la 16%. Una dintre prioritatile pe care se concentreaza bugetul pe 2009 este mentinerea si crearea de noi locuri de munca. In plus, guvernantii si-au propus sa imbunatateasca absorbtia fondurilor europene.

Premierul Emil Boc a anuntat ca pana pe 15 aprilie vor avea loc discutii pe marginea legii salarizarii unice. Majorarile salariale vor fi discutate cu partenerii sociali abia dupa data de 15 aprilie, dupa ce vor fi cunoscute rezultatele financiare din primul trimestru.